eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Sosem látott áremelkedés jön a Microsoftnál

Régiónként változik, hogy pontosan mennyivel emelnek, de mindenütt megtörténik a változás jövő márciusig.

Nagy áremelésre készül a Microsoft, az üzleti felhasználói számára márciustól jelentősen drágulnak a felhő alapú szolgáltatások havidíjai – hívta fel a figyelmet a Portfolio az amerikai szoftveróriás nemrég közzétett blogbejegyzésére. Nem jó hír ez a vállalati ügyfeleknek, akik két számjegyű költségnövekedéssel számolhatnak a szolgáltatásra, viszont a befektetők üdvözölhetik a lépést, hiszen a cég húzótermékéről van szó, ami segített rekordszintre repíteni a vállalat bevételét és profitját.

A Microsoft 365 termékért felelős alelnök, Jared Spataro blogbejegyzése szerint a jelenlegi az első komolyabb árváltozás a szolgáltatás egy évtizedes története alatt. Az áremelést azzal indokolja a vállalat, hogy jelentős innovációkkal növelte a Microsoft a szolgáltatás értékét az elmúlt évtizedben mind a kommunikáció, mind a biztonság, mind a mesterséges intelligencia és automatizáció területén. A lakossági és az oktatási termékek esetén nem változik az ár, csak az üzleti felhasználásban. Az áremelés globális, de egyes régiókban a helyi piaci környezetnek megfelelően lehetnek eltérések. Az áremelések jövő március 1-ig lépnek életbe.

Így változnak az árak

  • Microsoft 365 Business Basic 5 dollárról 6 dollárra
  • Microsoft 365 Business Premium 20 dollárról 22 dollárra
  • Office 365 E1 8 dollárról 10 dollárra
  • Office 365 E3 20 dollárról 23 dollárra
  • Office 365 E5 35 dollárról 38 dollárra
  • Microsoft 365 E3 32 dollárról 36 dollárra.

A Portfolio rámutat arra is, hogy a cég eredményei alapján sikeres volt a Microsoftnál a cloud alapú szolgáltatásokra való átállás:

És jelentősen emelkedett a cég árfolyama is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×