eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőmaszkot viselő férfi az Amazon.com elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég New York-i irodaházában 2020. május 27-én. A koronavírus-járvány miatt a nem létfontosságú üzleteknek és vállalkozásoknak fel kellett függeszteni a működésüket az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Jókora Amazon-papírtól vált meg Jeff Bezos

Azt egyelőre nem tudni, hogy mit kezd a mesés összeggel.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) adatai szerint Jeff Bezos mintegy 2 millió Amazon részvénytől vált meg az elmúlt napokban azután, hogy cége április 29-én ismertette kedvező első negyedévi eredményeit.

Nem ez az első eset, hogy Jeff Bezos Amazon részvényeket ad el. 2020 februárjában és novemberében összesen mintegy 7 milliárd dollár értékű részvényt adott el a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalatából.

Az Amazon nagyot nyert a koronavírus-járvány miatt megugrott online vásárlásokon, a cég részvényének

az árfolyama 76 százalékkal emelkedett 2020-ban. Április óta az Amazon papírok jegyzése ugyanakkor 7 százalékkal esett.

Jeff Bezos 1994-ben alapította az Amazont és jelenleg a legnagyobb magántulajdonosa a cégnek, amelyben mintegy 10 százalékos hányaddal rendelkezik.

A Forbes és a Bloomberg milliárdosokat rangsoroló listáján is az 57 éves Jeff Bezos áll az élen,

vagyona 188 milliárd dollár körüli.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Jeff Bezos mit kezd a napokban eladott Amazon-részvényekért kapott 6,7 milliárd dollárral, de rendre sok pénzzel támogatja a Blue Origin űripari vállalkozását és a Bezos Earth Fund alapítványát, de közismert jachtimádata és időnként fellángol ingatlanberuházási kedve is.

Február elején jelentették be hivatalosan, hogy még az idén, valószínűleg az ősszel lemond Jeff Bezos az Amazon éléről, utódja Andy Jassy, az Amazon internetes szolgáltatásáért felelős Amazon Web Services (AWS) vezetője lesz. Jeff Bezos a továbbiakban az igazgatótanács elnöke lesz.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×