INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

nemzeti média- és hírközlési hatóság

digitális

rádió

médiaszolgáltató

Jövő héttől már nem elégséges a „mezei” rádió az új autókban

Jövő héttől már nem elégséges a „mezei” rádió az új autókban

Infostart

A 2020. december 21. után forgalomba helyezett, illetve bérbe adott közúti járműveket csak digitális rádióvevőkkel felszerelve lehet eladni, illetve bérbe adni – döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének a Magyar Közlönyben megjelent rendelete az uniós szabályoknak való megfelelést szolgálja, és „a digitális médiaszolgáltatások vételére alkalmas készülékek együttműködő képessége érdekében szükséges intézkedésekről” címet viseli – írja a Napi.hu.

A rendelet definiálja az autórádió-vevőkészülék fogalmát, amely így szól: olyan rádióberendezés, amelyet kifejezetten gépjárműbe történő integrálásra és használatra szántak, és rádiós médiaszolgáltatások vételére szolgál.

A közúti járművekbe beépített autórádió-vevőkészüléknek alkalmasnak kell lennie a digitális rádiós jelek vételére és megszólaltatására, amelyért a forgalmazó felel.

A digitális vételre alkalmas autórádió beépítésére vonatkozó szabályok azokra a járművekre vonatkoznak, amelyeknek a forgalomba helyezés 2020. december 21. napját követően történik meg, vagy a közúti járművet – gazdasági tevékenység keretében – első ízben 2020. december 21. napját követően adják bérbe.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018