eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Jövő héttől már nem elégséges a „mezei” rádió az új autókban

A 2020. december 21. után forgalomba helyezett, illetve bérbe adott közúti járműveket csak digitális rádióvevőkkel felszerelve lehet eladni, illetve bérbe adni – döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének a Magyar Közlönyben megjelent rendelete az uniós szabályoknak való megfelelést szolgálja, és „a digitális médiaszolgáltatások vételére alkalmas készülékek együttműködő képessége érdekében szükséges intézkedésekről” címet viseli – írja a Napi.hu.

A rendelet definiálja az autórádió-vevőkészülék fogalmát, amely így szól: olyan rádióberendezés, amelyet kifejezetten gépjárműbe történő integrálásra és használatra szántak, és rádiós médiaszolgáltatások vételére szolgál.

A közúti járművekbe beépített autórádió-vevőkészüléknek alkalmasnak kell lennie a digitális rádiós jelek vételére és megszólaltatására, amelyért a forgalmazó felel.

A digitális vételre alkalmas autórádió beépítésére vonatkozó szabályok azokra a járművekre vonatkoznak, amelyeknek a forgalomba helyezés 2020. december 21. napját követően történik meg, vagy a közúti járművet – gazdasági tevékenység keretében – első ízben 2020. december 21. napját követően adják bérbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×