eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Mihály pénzügyminiszter előadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Újabb döntéseket hozott a gazdaságvédelmi operatív törzs

Gyorsítják a beruházásokat – számolt be a részletekről Varga Mihály pénzügyminiszter.

Újabb ülést tartott a gazdaságvédelmi operatív törzs. Varga Mihály elmondta: döntöttek arról, hogy az állami beruházásokat gyorsítják azzal, hogy újabb eszközökkel egyszerűsítik és teszik hatékonyabbá a közbeszerzései ellenőrzéseket. Tovább fejlesztik az elektronikus közbeszerzési rendszert – tette hozzá.

Bejelentette azt is, hogy a kutatás-fejlesztéshez, innovációhoz kapcsolódó állami projekteket, beruházásokat mentesítik a bonyolult adminisztrációs szabályok alól, így gyorsabban és olcsóbban valósulhatnak a fejlesztések.

A pénzügyminiszter közölte azt is, hogy újabb forrásokat rendeltek a költségvetésből a beruházások támogatására. Az eredeti 4,5 milliárdról 7,1 milliárd forintra emelték az kkv-k eszközbeszerzési pályázatának keretét. Ez 164 vállalkozás számára jelent jó hírt.

A támogatásokkal 14 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg a következő időszakban - tette hozzá.

A cél, hogy a beruházásokat egyszerre ösztönözzék a vállalkozások és az állam oldaláról is. A költségvetési politika partner ebben. A feladat most az, hogy a költségvetésből minden egyes fejlesztésre szánt forint úgy hasznosuljon, hogy abból a magyar gazdaság profitál - mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×