eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Átrendezték a banki piacot a támogatott hitelek

Három hónapja elérhető a vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Plusz konstrukció. Az államilag támogatott hitelek átrendezték a piacot, változott a kölcsönigénylők köre és a hitelfelvételi szándék is.

A piaci kereslet a támogatott hitelek iránt kétszerese-háromszorosa a tavaly ilyenkor tapasztaltaknak. Mindegyik termék megtalálta a célcsoportját – mondta az InfoRádióban Szabó Norbert, a Sberbank mikrovállalati üzletágvezetője.

Korábban a folyószámlahitel volt a legnépszerűbb, az új Széchenyi Kártya Plusz programcsomagban viszont azt tapasztalták, hogy a likviditási hotel a legkedveltebb, amely egy szabad felhasználású forgóeszközhitel, és két vagy három évre vehetik fel a vállalkozások.

Az igénylői körnél a válság előtt egyszerű volt a képlet: volt egy finanszírozási igény, megvizsgálta a bank, és folyósított. Most változott a helyzet, mert rajtuk kívül megjelent két újfajta igénylő: akiket megérintett a válság és a lehetőséget látók. Előbbiek munkahelymegtartó hitelért jönnek, utóbbiak a kedvező konstrukciót meglátva találtak ki egy projektet, amit inkább hitelből, mint saját tőkéből finanszíroznak – mondta a szakértő.

Átrendezték a hitelpiacot az új termékek, mert az elmúlt két-három évben a bankok saját termékeket fejlesztettek, de ezek most háttérbe szorultak, mert nem versenyképesek a támogatott hitelekkel, amelyek dominálják a piacot az elmúlt három-négy hónapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború" - mondta Menczer Tamás

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közel-keleti háború veszélyeiről is beszélt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Irán rakéták százait zúdította Izraelre, az Egyesült Államok is beavatkozott a támadásba – Híreink a Közel-Kelet újabb háborújáról

Szombaton megindult a Irán beígért támadása Izrael ellen. Az offenzívában rakéták százait indították a zsidó állam területe ellen, ám azokat a légvédelem semlegesítette. Teherán bejelentette, hogy a több mint 200 drónt és rakétát lőttek ki, ezzel pedig az ügyet lezártnak tekintik. Nem ért ezzel egyet a jeruzsálemi vezetés, amely megtorlásról beszél. Az Egyesült Államok is hozzájárult a támadás elhárításához, több eszközt is kilőttek a Jordánia valamint Szíria felett. Cikkünk folyamatosan frissül a legfrissebb eseményekkel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 14. 15:05
×
×
×
×