eur:
394.67
usd:
372.15
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Termékek házhozszállításához használt teherautók sorakoznak a vasárnap zárva tartó bécsi úti Tesco áruháznál Budapesten 2015. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Magyarországon további fejlesztéseket tervez a Tesco

Szó sincs kivonulásról. Elsősorban a kényelmi szolgáltatások és a hipermarketek fejlesztésére koncentrálnak.

A Tesco elkötelezett Magyarország iránt, nem tervezzük, hogy kivonuljunk, az itteni operáció jól teljesít, és további fejlesztések várhatók - mondta a Portfoliónak Matt Simister, a vállalat közép-európai vezérigazgatója azt követően, hogy bejelentették, kivonul Lengyelországból a vállalat. A lengyel és a magyar leányok közt alapvető különbség volt abban, hogy az előbbi veszteséget termelt, csak a 2019/2020-as pénzügyi évben 1,37 milliárd zloty forgalom mellett 24 millió font veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

A Tesco egyébként azzal indokolta a lépést, hogy az értékesítésből befolyt összeget vállalati fejlesztésekre fordítva több figyelmet szentelhetnek a régió más országaiban működő jobb megtérülést biztosító piacaira.

Matt Simister a lapnak az eddigi fejlesztések között említette, 2009-2018 között mintegy 180 milliárd forint értékben ruháztak be Magyarországon, és többek között egy új szolgáltatóközpontot nyitottak Budapesten és egy regionális logisztikai központot Polgáron. Emellett elindult a Shell-Tesco kényelmi program, és újabb városokat kapcsoltak be Tesco online szolgáltatásba.

A várható további fejlesztésekről szólva elmondta, hogy az internetes kereskedelem okozta változásokhoz igazítják más értékesítési csatornák fejlesztéseit, ezért a kényelmi szolgáltatások - mint a kiszállítás és a Shell-Tesco program - mellett elsősorban a hipermarketeket fejlesztik. A vezérigazgató szerint egyébként az elmúlt két hónapban megduplázták az online kapacitásaikat a régióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Elszabadulhat a bika az arany piacán

Elszabadulhat a bika az arany piacán

A Citigroup elemzői szerint az arany ára a következő 18 hónapban elérheti az unciánkénti 3000 dollárt, az előttünk álló ralit többek között a várható amerikai kamatcsökkentések táplálhatják, miközben a keresletet a központi bankok és kínai fogyasztók felőli aranyétvágy, valamint az aranyfedezetű alapokba történő beáramlás is erősíti - írta meg a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×