eur:
392.77
usd:
365.89
bux:
66551.08
2024. április 26. péntek Ervin
Lélegeztetőgépre kapcsolt orvosi gyakorlóbábu a berlini Vivantes Humboldt klinikán 2020. március 26-án. A koronavírus-járvány miatt jelentősen megnőtt az igény a lélegeztetőgépek iránt.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Újabb eredmények egy koronavírus ellen használt kísérleti szernél

Hatásosan enyhítette a tüneteket a koronavírus fertőzéssel mesterséges lélegeztetésre szoruló betegek kétharmadánál egy kismintás vizsgálat szerint.

Ígéretesen alakulnak a Gilead Sciences kísérleti hatóanyagának eredményei a súlyos koronavírusos fertőzéssel rendelkezőknél: a kezeltek kétharmadának enyhültek a tünetei - írta a Bloomberg beszámolója alapján a Portfolio. Az üzleti hírügynökség azt a New England Journal of Medicine-ben megjelent tanulmányt szemlézte, amely szerint az USA-ban, Európában és Kanadában 53, mesterséges lélegeztetésre szoruló beteget kezeltek 10 napig kísérleti körülmények között az ebolán már tesztelt, de arra nem hatékony remdesivir nevű hatóanyaggal.

Az eredmények szerint 18 nap múltán a kezeltek 68 százalékának javult az állapota, 30-ból 17-et pedig le lehetett venni a mechanikus lélegeztetésről. A betegek csaknem felét hazaengedték, 13 százalékuk viszont elhunyt.

Egyelőre nem lehet határozott következtetéseket levonni az adatokból, de a remdesivirrel kezelt betegek eredményei biztatóak

– fogalmazott a Gilead közleményében Jonathan Grein, a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Center epidemiológiai kórházának igazgatója.

A remdesivir előnye, hogy előállítása mindössze 9 dollárba kerül kezelésenként, ám mivel intravénás infúzióval adható be, maga a kezelés drágább lehet az előállításánál – írta a Bloomberg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×