eur:
393.3
usd:
367.97
bux:
66129.98
2024. április 24. szerda György
Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa sajtótájékoztatót tart a Szent László kórházban kivizsgált, a kínai Vuhanból hazatért magyarok és az előző napon este beszállított kínai állampolgár állapotáról a Szent László Kórházban 2020. február 4-én. Szlávik János közölte: mindenki egészséges, akit az új koronavírus gyanújával kórházi megfigyelés alatt tartanak Magyarországon.
Nyitókép: Kovács Attila

Új koronavírus elleni szert vethetnek be Magyarországon

Szlávik János főrorvos szerint hamarosan újabb gyógyszerrel bővülhet a magyar orvosok koronavírus elleni eszköztára.

Hamarosan Magyarországon is elérhető lehet egy bizonyítottan hatásos koronavírus elleni készítmény, a Remdesivirt – idézte a 24.hu Szálvik Jánosnak, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosának az RTL Híradónak adott nyilatkozatát. Szavai szerint az eredetileg az ebola ellen fejlesztett szer a vilgászerte élesben folytatott kísérletek szerint már a fertőzés középstádiumában is hatékony.

Magyarországon azok kaphatják majd meg a Remdesivirt, akik súlyos, esetleg életveszélyes állapotban vannak.

A Dél-Pesti Centrumkórházban március eleje óta próbálják az AIDS, a malária, a májgyulladás ellen szereket kombinálva hatásos kezelést találni a hozzájuk került betegeknek. A mostani eredmények alapján úgy tűnik, hogy ezt hatékonyan tesszük - fogalmazott a főorvos. Ezeket a tapasztalatokat pedig szeretnék továbbadni más centrumoknak.

Szlávik János szerint még egy-két hétnek el kell telnie ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni, hogy egy járvány csendesedik. Azon országokban, ahol sikerült ellaposítani a járványgörbét a korlátozó intézkedésekkel, nehezebb megítélni, mikorra tetőzhet a fertőzések száma. A közmédiának erről azt nyilatkozta, hogy egy darabig el fog húzódni, nagyon sok beteg lesz még májusban,ugyanakkor nagyon reméli, hogy a járvány júniusra kifut.

Szerinte

kérdéses, hogy a fertőzés ősszel milyen mértékben tér vissza.

Hozzátette: azt reméli, hogy őszre, télre, legkésőbb tavaszra már lesz a fertőzés ellen hatékony védőoltás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×