INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

hollóházi porcelán

hungarikum

védjegy

gazdaság

eladás

Elkelt az ikonikus magyar gyár

Infostart

Sikeresen elárverezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Hollóházi Porcelángyár Kft. 100 százalékos üzletrészét. A hollóházi porcelán hungarikum.

A licitre, amely csütörtökön 21 óráig tartott, egyetlen ajánlat érkezett. A nyertes kiléte nem ismert, csak azt lehet tudni, hogy kikiáltási áron, 175 millió forintért vette meg a céget, ami egyben az ország legrégebbi, 1777 óta folyamatosan működő porcelángyára - írta meg a Magyar Hang.

A Hollóháza védjegy az államé, az pedig nem került az új tulajdonoshoz, vagyis a használatáért fizetni kell. A hollóházi porcelán pedig hungarikum, s az új tulajdonosnak a kiírás szerint kötelezettséget kell vállalnia a hollóházi porcelángyártás hungarikumként történő megőrzésére, továbbá arra, hogy a társaság a jelenlegi főtevékenységét – a háztartási kerámia gyártását – fenntartja egészen addig, amíg az állam kizárólagossággal biztosítja a Hollóháza védjegy használatát az üzleti, piaci tevékenysége végzéséhez.

A vevőnek kötelezettséget kell vállalnia arra is, hogy a részesedését 15 éven belül kizárólag az eladó, vagyis az állam hozzájárulásával adja el. Ha nem így tesz, kötbért kell fizetnie.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018