INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

mikulás

csokimikulás

édesség

Félkész csokoládémikulások a Nestlé Hungária Kft. diósgyőri üregesfigura-gyártó üzemében 2012. október 15-én.

450 tonnányi csokimikulást faltunk fel

Infostart

Tavaly kevesebbet költöttünk a figurákra, de mégis többet vásároltunk. A tejcsokis a favorit.

A tavalyi karácsonyi szezonban, novemberben és decemberben 8 és fél millió darab csokoládémikulást vásároltak a magyarok a hazai kiskereskedelemben 2,2 milliárd forint értékben: 2 százalékkal kevesebbet, mint 2017-ben. A több mint 450 tonnányi téli édességből mennyiségben viszont 5 százalékkal fogyott több.

A preferenciák változatlanok: a tejcsokoládéból készült figurák hozzák az értékbeli forgalom 90 százalékát, sőt, súlyuk a kategóriában évről-évre növekszik. Az étcsokimikulások 5 százalékot generálnak értékben az eladásból, noha az egy évvel korábbi értékhez képest kétszámjegyű csökkenés látható a szegmensnél – közölte a Nielsen.

A kosarakba kerülő csokimikulások közel kilencven százaléka üreges, mennyiségben 6 százalékkal több fogyott belőlük, míg a töltött társaik iránt egyötödével csappant az érdeklődés egyik szezonról a másikra.

A gyártói márkás termékek 95 százalékot tesznek ki, 4 százalékos értékbeli csökkenés mellett. A sajátmárkás télapófigurák ellenben egy év alatt az értékbeli forgalom másfélszeresére növelték az eladásukat.

A magyarok leginkább 56-110 grammos csokoládémikulást vesznek: az értékbeli eladások kétötödét viszi a kiszerelés, míg szorosan nyomukban járnak a 21-55 grammos kiszerelésű figurák (38%). Jelentősen nőtt a nagyobb, 111-200 grammos csokimikulások forgalma: másfélszer több fogyott belőlük mennyiségben, mint a 2017-es szezonban.

Megfigyelhető, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb üzletekben realizálódik az értékbeli forgalom 40 százaléka, ami 5 százalékos értékbeli csökkenés az előző szezonhoz képest. Ellenben a diszkontokban történő értékesítés kétszámjegyű növekedést regisztrált a Nielsen.

Nyitókép: MTI/Vajda János
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018