eur:
394.31
usd:
369.95
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Nem okoznak több balesetet a bringások, mint amennyit elszenvednek

A tanév kezdetével az autósoknak fokozattan figyelniük kell az iskolák környékén a kerékpáros forgalomra - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Országos Szövetsége. Lambert Gábor, a Mabisz kommunikációs vezetője szerint Magyarországon az uniós átlag alatti a kerékpárosok közlekedésbiztonsága.

Idén már harmadik alkalommal látták szükségét a Biztonság Hete programfolyam megszervezésének a Mabisznál és az ORFK-nál.

"Ebben az évben több mint két tucat társszervezet vesz már részt, országosan minden megyében megtartják" - árulta el a programról az InfoRádióban Lambert Gábor, a Mabisz kommunikációs vezetője. A hét szeptember végén lesz (23-28.), elsősorban a kerékpárosokra és a többi, két keréken haladó jármű használóira próbálnak hatni, illetve őket a figyelem középpontjába állítani. A kampány keretei között külön foglalkoznak az új típusú járművekkel, a veszélyekkel és a lehetőségekkel egyaránt.

A kerékpáros balesetekről szólva elmondta, Magyarországon az egyik legmagasabb az egymillió lakosra jutó, halálos kimenetelű kerékpáros balesetek száma.

"Három éve 7,4 volt a szám, az unión belül csak Romániában és Litvániában magasabb ennél"

- fordította a számok nyelvére.

Mint felidézte,

a KSH 2018-as számai szerint összesen 16 757 személyi sérüléses közúti baleset történt, ebből 1736-ot, vagyis több mint 10 százalékot kerékpárosok okoztak.

"Nagyjából ugyanannyi az okozó, mint amennyi a balesetek elszenvedője a kerékpárosok között" - tette hozzá.

A biciklis balesetek leggyakoribb oka az elsőbbség meg nem adása, az irányváltás, illetve a keresztező járművel való ütközés, sokan nem veszik figyelembe azt a szabályt például, hogy egyirányú utcába csak akkor hajthat be szemből a biciklis, ha ezt külön tábla megengedi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×