eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett épült Meininger Budapest Great Market Hall szálloda bejárati üvegajtaja az átadóünnepség napján, 2019. április 11-én. A fiatal utazókra, családokra, üzleti utazókra és hátizsákos turistákra spezializálódott Meininger Hotels szállodalánc első budapesti szállodája 184 szobás és 744 ágyas, a beruházás értéke közel 6 milliárd forint. A beruházó a Bedori Investment Kft., melynek tulajdonosai magyar magánszemélyek.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szárnyal a budapesti szállodapiac, és ez még csak a kezdet

A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy a befektetők kétség nélkül bíznak a turizmusban.

Több mint félezer új szállodai szobával bővült a hazai kínálat az első félében, főként a fővárosban – írja a Portfolio.hu a CBRE felmérésére hivatkozva.

Az igazi "robbanás" a hotelpiacon azonban csak ezután következhet,

év végéig ugyanis további 1400 szobával bővülhet a kínálat.

A várható beruházások zöme, ahogy az év első felében is, Budapesten fog megvalósulni. 2019 első féléve két befektetést hozott a hazai hotelpiacon, valamint egy irodaházat is megvásároltak, amit a későbbiekben hotellé alakítanak.

A gazdasági portál megjegyzi, a számok azt mutatják, hogy

a befektetők és fejlesztők bíznak a turizmusban,

amit a korábbi évekhez képest kiugróan magasnak számító 74 százalékos júniusi kihasználtság is alátámaszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×