eur:
394.06
usd:
371.12
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Egy Ford T-modell tükröződik a kirakatban Szentendrén, a Ford Közép- és Kelet-európai Értékesítő Kft. Regionális Központjában, ahol abból az alkalomból, hogy 100 évvel ezelőtt kezdődött meg Galamb József konstruktőr-főmérnök vezetésével az autó sorozatgyártása, a Magyar Posta a Ford T-modell sorozatgyártása Galamb József vezetésével 1913. című alkalmi bélyeget bocsátott ki 2013. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Sokkoló hír jött Európa egyik legerősebb országának autógyártásáról

Megerősítette a Ford, hogy jövő szeptemberben bezárja a Walesben, Bridgendben lévő motorgyártó üzemét - írja a CNBC alapján a Portfolio.

Nem sikerült megállapodniuk a Jaguar Land Roverrrel a motorok beszállításáról, és hogy kicsi a kereslet a 1,5 literes motorjaik iránt - egyebek között ezzel indokolta döntését az amerikai gyártó, amely az európai gyártási kapacitásainak hatékonyságjavító transzformációjára hivatkozva zárja be egységét - írja a gazdasági portál.

A Ford európai elnöke a CNBC tudósítása szerint azt mondta, hogy európai hatékony és fenntartható üzleti működésük érdekében nehéz döntéseket kell meghozniuk, a globális motorgyártó kapacitásukhoz is hozzá kell nyúlniuk, ugyanakkor elkötelezettek maradnak Nagy-Britannia felé, de a bridgendi motorgyár további motormodelljeinek hiánya miatt a gyár gazdaságilag fenntarthatatlanná válik a következő évben.

A Ford 650 millió dollárt különített el a gyárbezárásra, ennek kétharmadát tervezik a dolgozók végkielégítésére fordítani. A cég 1977 óta volt jelen a városban, 1700 embert foglalkoztat a gyárban.

A Portfolio cikkében emlékeztet arra, hogy a brit autógyártásnak a brexit okozta bizonytalanság elég volt a katasztrófához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×