eur:
395.08
usd:
365.93
bux:
65340.3
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Európában is egyedülálló magyar fejlesztés

Európában is egyedülálló fejlesztést jelentett be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a város közgyűlésén. Kétéves előkészítő munka után foghat össze hat dunántúli város.

Közösen oldhatja meg hat dunántúli város az általuk termelt megújuló energia tárolását, amivel kereskedni is fognak. Kaposvár, Veszprém, Nagykanizsa, Dunaújváros, Tatabánya és Zalaegerszeg közösen adta be a pályázatát, amelyre az EU-tól egymilliárd forintot kapnak, de később ezzel 60 milliárd forintos beruházási tőke érkezhet a térségbe - írta a sonline.hu.

A hat megyei jogú város 2016-ban írt alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal arról, hogy konzorciumi formában nyújtják be az energiahatékonyság javítását, illetve az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az EU-hoz. A városok most az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban vesznek részt.

Kaposvár utolsó idei közgyűlésén a környezetvédelem volt a fő téma, ezzel kapcsolatban Szita Károly, polgármester kezdésképp arról beszélt, hogy a távhőrendszer bővítése, a megújult autóbuszflotta, a közvilágítás korszerűsítése és a napelempark építése mind a környezet- és a klímavédelmet szolgálja. Ezután számolt be a hat várost érintő kezdeményezés elindításáról:

kétéves előkészítő munka után ez lesz Magyarország egyik legnagyobb klímavédelmi akciója,

a projekt központja Kaposvár lesz - írta a kaposvarmost.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×