INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

energiatárolás

energiaipar

uniós támogatás

gazdaság

Európában is egyedülálló magyar fejlesztés

Európában is egyedülálló magyar fejlesztés

Infostart

Európában is egyedülálló fejlesztést jelentett be Szita Károly, Kaposvár polgármestere a város közgyűlésén. Kétéves előkészítő munka után foghat össze hat dunántúli város.

Közösen oldhatja meg hat dunántúli város az általuk termelt megújuló energia tárolását, amivel kereskedni is fognak. Kaposvár, Veszprém, Nagykanizsa, Dunaújváros, Tatabánya és Zalaegerszeg közösen adta be a pályázatát, amelyre az EU-tól egymilliárd forintot kapnak, de később ezzel 60 milliárd forintos beruházási tőke érkezhet a térségbe - írta a sonline.hu.

A hat megyei jogú város 2016-ban írt alá együttműködési megállapodást a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal arról, hogy konzorciumi formában nyújtják be az energiahatékonyság javítását, illetve az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az EU-hoz. A városok most az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban vesznek részt.

Kaposvár utolsó idei közgyűlésén a környezetvédelem volt a fő téma, ezzel kapcsolatban Szita Károly, polgármester kezdésképp arról beszélt, hogy a távhőrendszer bővítése, a megújult autóbuszflotta, a közvilágítás korszerűsítése és a napelempark építése mind a környezet- és a klímavédelmet szolgálja. Ezután számolt be a hat várost érintő kezdeményezés elindításáról:

kétéves előkészítő munka után ez lesz Magyarország egyik legnagyobb klímavédelmi akciója,

a projekt központja Kaposvár lesz - írta a kaposvarmost.hu.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018