eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Freepik / jannoon028

Új korszak kezdődött itthon a pénzügyekben

A szerethető és gyors elektronikus fizetési megoldás alkalmas a készpénzhasználat visszaszorítására – közölte a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Balogh László egy pénzügyi digitalizációról szóló fórum után elmondta: az újításoknak fokozódó kockázatok nélkül kell elterjednie.

A digitális technológia ma is jelen van a pénzügyekben, egy bő éve már arra is van lehetőség, hogy online nyissanak számlát a banki ügyfelek – hangsúlyozta Balogh László. A technológia fejlődésének köszönhetően ugyanúgy megvalósul a biztonságos azonosítás, mint személyes ügyintézés alkalmával – tette hozzá.

„Számtalan olyan applikáció van előttünk, amely már az új korszakot, a digitális korszakot jelzi, amely kényelmes, fogyasztóbarát”

– fogalmazott a helyettes államtitkár. Ezek azonban kockázatot is jelentenek, hiszen felgyorsul a döntési idő, amely alatt a fogyasztó a szolgáltatás igénybevételéről határoz – hívta fel a figyelmet.

Balogh László szerint a kockázatok elleni védekezés részben szabályozási kérdés. Mint mondta: az unióban is elindult az erre vonatkozó közös gondolkodás. Fontos szempont a fogyasztó- és a befektetővédelem, valamint a pénzmosás elleni fellépés. Hozzátette: a kormányzat azon igyekszik, hogy nőjön a lakosság pénzügyi tudatossága, amely megfontolt pénzügyi döntéseket eredményez.

A helyettes államtitkár kiemelte: a pénzügyi világ digitalizációja a készpénzhasználat – a kormányzati célként is megfogalmazott – visszaszorítását is elősegíti. Az érintőkártyás fizetés bevezetésével a statisztikák szerint ugrásszerűen megnőtt a kártyás tranzakciók száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×