eur:
394.39
usd:
370.22
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Orbán Gábor vezérigazgató beszél a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Richter: erre az ellenállóképességre büszkének kell lennünk

Az év első kilenc hónapjában 324 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el a Richter Gedeon Gyógyszergyár. Ez a szám 10 milliárddal kisebb, mint a tavalyi - tudta meg az InfoRádió Orbán Gábor vezérigazgatótól.

Az Esmya méhmióma-gyógyszer forgalmazásának átmeneti hatósági felfüggesztése, a romániai nagykereskedelmi vállalat kitessékelése és a rubel gyengülése több milliárd forintjába került a Richter Gedeon Gyógyszergyárnak. A cég így is 324 milliárd forint konszolidált árbevételt könyvelhetett el - tízmilliárddal kevesebbet, mint tavaly az év hasonló időszakában, vagyis kilenc hónap alatt.

A mérleg másik serpenyőjében ott van az amerikai piacon nagy sikerrel teljesítő, cariprazine hatóanyagú antipszichotikum, aminek a magyarországi alkalmazására is hamarosan sor kerülhet - fogalmazott az InfoRádiónak Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Az egész évet tekintve azt mondta, a vállalatnak sikerült átvészelnie az első félév sokkjait, a céget tehát ellenállónak tartja, ezért nagyon bizakodva néz a jövő év elé. Szerinte a harmadik negyedév után a fenti negatív hatások már nem fognak számottevően rontani a Richter eredményén. "Az Esmyát nem vizsgálva, az árbevételünk egy nagyon magas tavalyi bázishoz képest nagyjából stagnálni tud, úgy, hogy közben a rubel gyengült, és a romániai nagykereskedelmi forgalom visszaesése is 40 millió eurós árbevétel-kiesést okozott. Erre az ellenállóképességre büszkék kell hogy legyünk" - mondta Orbán Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×