INFORÁDIÓ 
2019. április 23. kedd
Béla

richter

gyógyszer

bevétel

Budapest, 2018. április 25. Orbán Gábor vezérigazgató beszél a Richter Gedeon Nyrt. éves rendes közgyűlésén a fővárosi Honvéd Kulturális Központban 2018. április 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Richter: erre az ellenállóképességre büszkének kell lennünk

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Az év első kilenc hónapjában 324 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el a Richter Gedeon Gyógyszergyár. Ez a szám 10 milliárddal kisebb, mint a tavalyi - tudta meg az InfoRádió Orbán Gábor vezérigazgatótól.

Az Esmya méhmióma-gyógyszer forgalmazásának átmeneti hatósági felfüggesztése, a romániai nagykereskedelmi vállalat kitessékelése és a rubel gyengülése több milliárd forintjába került a Richter Gedeon Gyógyszergyárnak. A cég így is 324 milliárd forint konszolidált árbevételt könyvelhetett el - tízmilliárddal kevesebbet, mint tavaly az év hasonló időszakában, vagyis kilenc hónap alatt.

A mérleg másik serpenyőjében ott van az amerikai piacon nagy sikerrel teljesítő, cariprazine hatóanyagú antipszichotikum, aminek a magyarországi alkalmazására is hamarosan sor kerülhet - fogalmazott az InfoRádiónak Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Az egész évet tekintve azt mondta, a vállalatnak sikerült átvészelnie az első félév sokkjait, a céget tehát ellenállónak tartja, ezért nagyon bizakodva néz a jövő év elé. Szerinte a harmadik negyedév után a fenti negatív hatások már nem fognak számottevően rontani a Richter eredményén. "Az Esmyát nem vizsgálva, az árbevételünk egy nagyon magas tavalyi bázishoz képest nagyjából stagnálni tud, úgy, hogy közben a rubel gyengült, és a romániai nagykereskedelmi forgalom visszaesése is 40 millió eurós árbevétel-kiesést okozott. Erre az ellenállóképességre büszkék kell hogy legyünk" - mondta Orbán Gábor.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Orbán Gábor a Richter idei első kilenc hónapjáról
 


A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018