eur:
392.29
usd:
366.97
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A paksi atomerőmű 2018. június 22-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Zajlanak a paksi engedélyeztetések

Megvannak azok az engedélyek, amelyek révén megépülhetnek a Paks II. beruházás megvalósítását kiszolgáló segédépületek. A létesítési engedély megadására azonban a kérelem beérkezése után még 15 hónapot kell várni – mondta az InfoRádiónak az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Az utóbbi időben felvonulási épületek építésének előkészületei zajlottak az Országos Atomenergiai Hivatalnál – mondta az InfoRádiónak Fichtinger Gyula. A szervezet főigazgatója hozzátette: szeptember közepén adtak ki erre vonatkozó engedélyt, illetve jelenleg is zajlik egy beruházási épületre vonatkozó kérelem elbírálása. Ez az atomerőmű működéséhez nem, az építéséhez azonban szükséges.

A beruházásnál még több tucat engedélykérésre van szükség – tájékoztatott Fichtinger Gyula. A helyszín előkészítéséhez üzemcsarnokok, raktárépületek kellenek. A következő nagy lépés a létesítési engedély, ennek birtokában lehet további berendezésekre gyártási, szerelési, üzemeltetési engedélyt kérni. „Néhány ezer kisebb engedély várható” – fogalmazott.

A létesítési engedély elbírálásához a kérelem beérkezésétől kezdve 15 hónap áll rendelkezésre – mondta az InfoRádió kérdésére a szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×