INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

paks 2

országos atomenergiai hivatal

beruházás

Paks, 2018. június 22. A paksi atomerőmű 2018. június 22-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Zajlanak a paksi engedélyeztetések

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Megvannak azok az engedélyek, amelyek révén megépülhetnek a Paks II. beruházás megvalósítását kiszolgáló segédépületek. A létesítési engedély megadására azonban a kérelem beérkezése után még 15 hónapot kell várni – mondta az InfoRádiónak az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója.

Az utóbbi időben felvonulási épületek építésének előkészületei zajlottak az Országos Atomenergiai Hivatalnál – mondta az InfoRádiónak Fichtinger Gyula. A szervezet főigazgatója hozzátette: szeptember közepén adtak ki erre vonatkozó engedélyt, illetve jelenleg is zajlik egy beruházási épületre vonatkozó kérelem elbírálása. Ez az atomerőmű működéséhez nem, az építéséhez azonban szükséges.

A beruházásnál még több tucat engedélykérésre van szükség – tájékoztatott Fichtinger Gyula. A helyszín előkészítéséhez üzemcsarnokok, raktárépületek kellenek. A következő nagy lépés a létesítési engedély, ennek birtokában lehet további berendezésekre gyártási, szerelési, üzemeltetési engedélyt kérni. „Néhány ezer kisebb engedély várható” – fogalmazott.

A létesítési engedély elbírálásához a kérelem beérkezésétől kezdve 15 hónap áll rendelkezésre – mondta az InfoRádió kérdésére a szakember.

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Zajlanak a paksi engedélyeztetések
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018