eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Tarlós István főpolgármester (k) és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója (j) a Mol Campus ünnepélyes alapkőletétele után a Kopaszi gátnál 2018. október 2-án. A 120 méter magas, 28 emeletes, várhatóan 2021-re elkészülő Mol Campus a főváros legmagasabb épülete lesz.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

2021-re készül el Budapest legmagasabb épülete

Letették a MOL új, 28 emeletes székházának alapkövét a Kopaszi-gátnál. A 120 méteres magas épület 2021-re lehet kész.

A MOL innovatív és a fenntarthatóságot szem előtt tartó energetikai cég, ezért a saját beruházásában épülő új irodaháza is innovatív épület lesz, Magyarországon eddig még nem látott megoldásokkal, technológiai újdonságokkal - mondta Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatója az alapkőletétel előtt.

„Közép-Európa leginnovatívabb munkakörnyezetét hozzuk létre, amely nemcsak a magyar tehetségeknek lesz vonzó, hanem a régió legjobbjait is ide fogja hozni. Nemzetközi szinten is versenyképes, attraktív központot építünk Budapesten. A Mol Campus építése során nem kötünk kompromisszumot, sem a tervezés, sem a kivitelezés, sem a funkcionalitás, sem a fenntarthatóság területén.

A jó nekünk nem elég jó, mi a legjobbat akarjuk megépíteni”

– fejtette ki.

Hernád Zsolt hozzátette: a vállalat 2030-as stratégiájával összhangban döntött úgy, hogy megépít egy új, a dolgozókat középpontba állító székházat

Az elnök-vezérigazgató kiemelte: az épületet zöld terek fogják majd közre, így közel hozzák a környezetet.

Az épület a főváros világörökségi zónájától jelentős távolságban helyezkedik majd el - hangsúlyozta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, hozzátéve, hogy mértékadó építészek szerint a magasházak jelek, amelyekre szükség van egy nagyvárosban. Úgy fogalmazott: az épület körüli viták legalább annyira politikai, mint szakmai indíttatásúak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×