eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Frankfurt, 2017. május 18.Érkeznek a résztvevők a Deutsche Bank, a legnagyobb német kereskedelmi bank részvényeseinek évenkénti közgyűlésére Frankfurtban 2017. május 18-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Nemzeti gigabank jöhet létre Németországban

Támogatja a német kormány, hogy egyesüljön az ország két vezető pénzintézete, a Deutsche Bank és a Commerzbank - értesült a a Bloomberg.

A lapban idézett források szerint a kormány azt szeretné, ha létrejönne egy nemzeti nagybank, amely a gazdaság megbízható finanszírozója lenne. A két bank egyesülése kapóra jönne, mert szakértők szerint az új pénzintézet még egy pénzügy válság idején is tudná hitelezni a cégeket.

A Deutsche Bank 2016-ban már folytatott egyeztetést a Commerzbankkal az egyesülésről. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy először mindenki a maga háza táján befejezi a már zajló szerkezetátalakítást és csak azután térnek vissza a kérdésre.

Nemrég elemzők azt mondták, hogy elkerülhetetlen az egyesülés, csak azt nem tudni, hogy mikor lesz.

A Deutsche Bank és a Commerzbank egyesülésével - 1900 milliárd euró aktívájával - Európa harmadik legnagyobb bankja jönne létre a brit HSBC és a francia BNP Paribas után.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×