eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az OTP Bank Kálvin téri fiókjának bejárata. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

A régió és az ország legjobbja lett az OTP

Erősek a fundamentumok és elismerésre méltó a fejlődési út – áll az Euromoney indoklásában.

A kelet-közép-európai régió és Magyarország legjobb bankjává választotta az OTP Bankot 2018-ban a Euromoney, a világ pénzügyi piacaival foglalkozó iránymutató gazdasági magazin.

Az Euromoney Kiválósági Díjat (Euromoney Awards for Excellence) minden évben azok a bankok kapják az egyes országokban és régiókban, amelyeket méretük, tevékenységi körük, nyereségességük, növekedésük és a versenytársakkal összehasonlított teljesítményük alapján a leginkább méltónak tartanak rá.

A döntés során figyelembe veszik a piaci viszonyokhoz és az ügyfelek igényeihez való igazodást is. A versenyben több mint száz ország több száz bankja vett részt.

Az OTP Csoport 284,1 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2017-ben, ez 41 százalékkal haladta meg az előző évit. A rekord nyereség részben a magyarországi eredménynek volt köszönhető, ahol a kiválóan alakuló gazdasági környezet, a csökkenő társasági- és bankadó kulcs, valamint a kétszámjegyű hitelnövekedés is segített kompenzálni az alacsony kamatkörnyezet marzsokra gyakorolt negatív hatását. A bolgár, orosz, horvát és ukrán leánybankok hozzájárulása is jelentős volt az eredményhez.

Az OTP Bank eredetileg a lakossági szolgáltatásokra fókuszált, de a cél, hogy minden piacon meghatározó univerzális banki szereplővé váljon.

A digitalizáció is kulcsfontosságú része az OTP megújult üzleti modelljének, a bank az utóbbi három évben jelentős technológiai fejlesztéseket hajtott végre. A Euromoney szerint az OTP Csoport erős fundamentumokat és elismerésre méltó fejlődési utat tudhat maga mögött az elmúlt évben. Kiválóan végrehajtott terjeszkedési stratégiájának köszönhetően Közép-Európa egyik legnagyobb bankjává vált, ezért méltó a Kelet-Közép-Európa Legjobb Bankja díjra - áll az OTP közleményében.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×