INFORÁDIÓ 
2018. november 15. csütörtök
Albert, Lipót

balaton

koji lászló

építkezés

ÉVOSZ: nem drágább a balatoni építkezés, mint a fővárosi

ÉVOSZ: nem drágább a balatoni építkezés, mint a fővárosi

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Nem drágább a balatoni építkezés, mint a nagyvárosokban vagy a fővárosban - közölte az ÉVOSZ elnöke. Koji László az InfoRádióban elmondta: a telekárak és az építőanyagok országosan drágultak, ezek áremelő hatása helyszíntől függetlenül érvényesül a kivitelezéskor.

A Balaton térsége nincs rosszabb helyzetben anyagellátás, vagy rendelkezésre álló kapacitás szempontjából, mint a főváros - mondta az InfoRádiónak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

"Budapesten és agglomerációs övezetében a legnagyobb a feszültség az áremelkedés és a kivitelezési kapacitás között.

Ezt követően jönnek a nagyvárosok, majd a Balaton. A Balaton térségében a legnagyobb építőanyag-kereskedőknek sűrűbben vannak üzletei, mint az ország más pontján" - jegyezte meg Koji László, aki hozzátette azt is, hogy a nyugat-magyarországi kivitelezők nem jöttek olyan sokan Budapestre dolgozni, ebből is látszik, hogy nem olyan rossz a helyzet abban a térségben.

Az ÉVOSZ elnöke szerint a Balatoni építkezéseknél a szezonalitás okoz problémát, mert a nyári hónapokban az üdülésre, nyaraltatásra összpontosítanak az emberek, és későbbi hónapokban nagyobb lendületet vesznek a kivitelezések.

Telekárak drágulása, építőanyagok áremelkedése

Koji László kifejtette: ahogy mindenhol, úgy a Balatonon is drágítják a telekárak a kivitelezést, hiszen az ingatlanárak az elmúlt két-három évben emelkedtek Magyarországon.

"A Balaton térségében az országos átlagot meghaladó mértékben növekedtek az ingatlanárak.

Az építőanyagok áremelkedésében olyan nagy szóródás nincsen, Miskolcon, Budapesten vagy Siófokon hasonló mértékben emelkedtek az építőanyagok, és a fuvarköltségek, bútorok, szerelvények bekerülési árai is növekedtek" - emelte ki az ÉVOSZ elnöke.

Nyitókép: MTI Fotó: Ruzsa István

Kapcsolódó hang

Nem drágább a balatoni építkezés
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018