eur:
388.9
usd:
359.8
bux:
68123.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Belvízzel elöntött utca Balatonmáriafürdőn 2018. március 17-én.  A következő napokban várható szélsőséges időjárás miatt harmadfokú vízkár-elhárítási készültséget rendeltek el több dél-, és délnyugat balatoni településen március 16-án reggeltől.
Nyitókép: Varga György

Az időjárás közbeszól - biztos, hogy megfelelő az ingatlanbiztosítása?

Az elmúlt évek szélsőségesebb időjárása miatt érdemes az ingatlanbiztosításokat aktualizálni, vagyis kiegészíteni az árvíz és belvíz okozta kárbiztosítással - mondta az InfoRádióban a CLB biztosítási alkusz cég értékesítési és kommunikációs igazgatója. Németh Péter hozzátette: a hazai biztosítók évente mintegy 1 milliárd forintot fizetnek ki árvízkárok után az ingatlantulajdonosoknak, de körülbelül ugyanennyi az az összeg, amit biztosítás hiányában nem fizetnek ki árvíz okozta kárra.

Németh Péter, a CLB biztosítási alkusz cég értékesítési és kommunikációs igazgatója az InfoRádióban elmondta, hogy Magyarországon a lakóingatlanok biztosítottsága elég magas a lakosság körében, ugyanakkor az is

jellemző ezekre a biztosításokra, hogy eléggé elhanyagoltak.

Ez azt jelenti, hogy nem nézzük át biztosításainkat, hogy megfelelnek-e bizonyos feltételeknek, majd akkor jön a baj, amikor nem fizet annyit a biztosító, mint amennyire számítottunk.

Hozzátette azt is, hogy nagyon sokszor későn derül ki, hogy bár volt biztosításunk, de nem fog eleget fizetni a biztosító, mert bizonyos részek nem voltak benne a biztosításban.

"Ajánlatos ezeket az eseteket elkerülve két-három évente ellenőrizni a meglévő biztosításokat,

az ingóságok értékét, illetve az időközben történt fejlesztéseknek az értékét (mondjuk egy időközben elkészült tetőtér beépítése benne van-e a biztosításban), úgy lesz csak teljes körű a biztosítás"

- tette hozzá Németh Péter.

"Még időben vagyunk ahhoz, hogy egy később történt káresemény kapcsán a biztosításunk helyt álljon és kifizesse a keletkezett károkat"

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy az árvízből adódó beázás, és felázási károk sokakat érintenek, ugyanis a

felénk közelítő időjárási viszontagságnak köszönhetően egyre nagyobb területek azok, amelyeken esetleg árvízzel kell majd számolni.

"Tehát már egyre több embert érint ez a probléma, és ráadásként ott van a talajvíz is, ott vannak a nagyobb esőzésekből, nagyobb olvadásból keletkező áradások is. Ezen kívül a szélsőséges időjárás miatt már nem csak a szokásos folyók áradnak ki, hanem újabbak is, amelyek sokkal nagyobb károkat tudnak okozni" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a biztosítók minden évben egymilliárd forint feletti összeget fizettek ki az árvízkárokra, sőt voltak olyan évek is, amikor a két-három milliárd forintot is elérte ez az összeg.

"Ezek az ügyfelek elégedettek, hiszen a biztosításuk helyt állt, de a mi felméréseink szerint szinte pont ugyanekkora összeg lehet, amit nem fizettek ki a biztosítók, pusztán azért, mert a biztosítás nem volt megfelelő.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×