eur:
388.53
usd:
362.04
bux:
69124.53
2024. május 9. csütörtök Gergely

Nem tervez komoly változtatásokat a Tesco

Elkötelezett a Tesco a közép-európai, így a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett - válaszolta ismételten a Tesco az Inforádiónak a sajtóhírekre reagálva.

Eladósorban van, és egyben értékesítenék a Tesco Europe-ot, azaz a kelet-közép-európai régiós társaságokat, legalábbis ha lenne rá vevő – ezt mondta egy, a londoni pénzügyi központban dolgozó ember a Magyar Időknek.

A neve elhallgatását kérő alkalmazott szerint a racionalizálás is ennek érdekében történt valamennyi érintett országban.

A lap írása szerint az említett bennfentes megerősítette azt is, hogy a budaörsi központ átalakítása az esetleges kivonulást előkészítő lépések egyike, ahogy a mérleg szerint is kimutatható készletszűkítés, az üzletek méretének csökkentése és a korábban több mint húszezer magyart jelentő dolgozói állomány alacsonyan tartott bérek miatti fokozatos leépítése is.

Az eladási szándékot erősítheti a brexit is - teszi hozzá az informátor. A lap megkeresésére a magyarországi Tesco leszögezte, hogy nincs tervben a budaörsi központ bezárása, de egyszerűsítések vannak, például az irodai működést illetően, emellett zajlanak áruház felújítások, részben alapterület szűkítéssel, de több már a töltőállomások mellett működő expresszüzlet, és fejlesztették az online bevásárló szolgáltatást is.

A sajtóosztály az InfoRádió megkeresésére szinte szóról-szóra ugyanazt közölte, mint az újsággal, hogy a Tesco cégcsoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás befejeződött, ami elviekben azt jelentheti, hogy további komolyabb változtatások a vállalatnál nem várhatóak. A rövid közlemény második mondata pedig az, hogy Dave Lewis, a csoport vezérigazgatója még júniusban megerősítette, a multicég elkötelezett a közép-európai, ezen belül a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 9. 08:49
×
×
×
×