eur:
393.14
usd:
366.88
bux:
66559.84
2024. április 25. csütörtök Márk

Még a regisztrációs díjat is elveszíthetik a Quaestor károsultak

Lehet, hogy még a regisztrációs díjat sem kapják vissza a Quaestor károsultak, nem hogy a kárukat - sajtóhírek szerint a Quaestor Financial Hruria Kft-nél egyszerűsített felszámolás jöhet.

A Quaestor Financial Hrurira Kft. felszámolója a péntekre meghirdetett hitelezői közgyűlésen jelentette be, hogy a cég egyszerűsített felszámolását fogja kezdeményezni, mivel nem jut hozzá azokhoz az iratokhoz, amelyekből megtudhatná, mekkora a cégvagyon.

Mindez azért is keltett felháborodást, mert több mint 4 ezer ügyfél fizetett be mintegy 52 millió forintot regisztrációs díjként a felszámoló Vectigalisnak, reménykedve, hogy valamit visszakapnak így az elbukott vagyonból.

Az egyszerűsített felszámolás azonban azt jelentené, hogy nemcsak a reményt veszíthetik el az érintettek, hanem a regisztrációs díjat is.

A felszámolást vezető ügyvéd azt közölte a károsultakkal, hogy az elmúlt hónapokban semmilyen iratot nem tudtak beszerezni, amelyből a vagyonra vonatkozó információkat megtudhatták volna. Nemrég derült ki számukra, hogy az összes irat a Fővárosi Törvényszéknél van, mivel azokat bizonyítékként a cégcsoport tulajdonosai elleni perben lefoglalták, ezeket az iratok másolják jelenleg, de egyelőre úgy tűnik, hogy felosztható vagyon nincs.

A felháborodott károsultak állítják: a nyilvánosan elérhető céges beszámolókból lehet tudni, hogy a Hruriának csaknem 60 milliárd forintos követelései voltak a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel szemben. Azt mondják, csak ennek felszámolójától kell kikényszeríteni az iratokat és a vagyont, a Vectigalis jogásza szerint azonban ez reménytelen, mivel a Quaestor Pénzügyi tanácsadó felszámolója az értékpapírokra vonatkozó titoktartás miatt nem ad ki információt.

A hitelezők óriási felháborodása miatt a felszámoló társaság képviselői távoztak a gyűlésről, így továbbiakat egyelőre nem tudni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×