eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla

Sikeres a Richter Ázsiában

Oroszországban és Kínában jól alakultak a Richter bevételei, de Nyugat-Európában és Amerikában erősíteni kell - mondta az első negyedéves gyorsjelentés közzétételét követően a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. A gyógyszervállalatnak idén az első három hónapban az árbevételt forintban és euróban is sikerült növelni. Bogsch Erik hozzátette: a nőgyógyászati készítmények húzzák jobban a számokat a vállalatnál.

„Úgy gondolom, hogy ez egy jó közepes eredménynek tekinthető, de nyilván van még nagyon sok tennivaló az idei évben is. Igyekszünk, hogy különösen az új készítmények árbevétele növekedjen” - mondta a vezérigazgató.

„Kifejezetten jól sikerült Oroszország – a vártnál jobban –, Lengyelország és Kína is jól sikerült. Ahol javítanunk kell – amire minden esélyünk meg is van – az a nyugat-európai és az USA-értékesítés” - részletezte.

Elmondta: „Nyugat-Európában elsősorban az Esmya, vagyis a méhmióma kezelésére szolgáló készítmény a fontos - amelynek a forgalma nagyon szépen növekszik –, az Amerikai Egyesült Államokban pedig bevezette a Cariprazine készítményünket a partnerünk, ennek a forgalma valószínűleg elindul, így a növekedéshez ez is hozzá fog járulni.”

„Ebben a negyedévben kaptuk meg Latin-Amerika két kulcsországában, Mexikóban és Kolumbiában az Esmya törzskönyvét, így ezeknek a forgalomba hozatala ezekben a napokban meg is történik. És más fogamzásgátló készítményeknek a törzskönyvét is több országban is fokozatosan megkapjuk” - tette hozzá Bogsch Erik.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokban az Esmyával kapcsolatos klinikai vizsgálatok csak 2017 végére lesznek meg, úgyhogy ott a forgalomba hozatal 2018 elejére remélhető.

„Oroszországban a forgalmunk valószínűleg rubelben valamelyest növekedni fog éves szinten – nem olyan mértékben, mint az első negyedévben -, de mi azon országcsoportok forgalmában várunk növekedést, amire nagyon komoly hangsúlyt helyezünk, és ezek elsősorban a saját nőgyógyászati értékesítési hálózatunknak köszönhető” - mondta a Richter vezérigazgatója.

Hozzátette: itt Latin-Amerikát emelné ki Nyugat-Európa mellett, és kisebb mértékben Kínát.

„A Cariprazine törzskönyvezése az európai-uniós eljárások szerint zajlik, vagyis amennyiben törzskönyvezésre került az európai uniós hatóság által, akkor ez azt jelenti, hogy azonnal mind a 28 országban forgalmazhatóvá válik. Ez kedvező esetben jövő év közepére várható, és utána fogadja be a társadalombiztosító a támogatást” - hangsúlyozta a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×