eur:
393.82
usd:
368.26
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az olvasók nem érzik majd a Mediaworks egyesülését

Összeolvadtak a Mediaworks érdekeltségébe tartozó cégek. A társaság vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a fúzió számos területen megkönnyíti majd a gazdálkodást és a munkavégzést.

„Kilenc céget olvasztottunk egybe: a Mediaworks Kiadó és Nyomda Kft-t, az Mworks Print Zrt-t, a Zöld Újság Zrt-t, a Mediaworks Magazines Kft-t, a Népújság Kft-t, a Petőfi Lap- és Könyvkiadó, a Mediaworks Regionális Kiadó Kft-t és a Julius Media Holding Kft-t vontuk össze a Mediaworks Hungary Zrt-ben. Valójában mindez már 2014 októbere óta egy cég, az eredeti terv is az volt, hogy amint lehet összevonjuk ezeket. Voltak technikai akadályok, amelyek mostanra hárultak el. A működésünk sokkal egyszerűbb így, jobban átlátható a cég, hatékonyabb a gazdálkodás, ráadásul a partnereknek is egyszerűbb, ha nem kilenc különböző céggel, hanem eggyel állnak kapcsolatban” - hangsúlyozta Rónai Balázs.

A Mediaworks Hungary vezérigazgatója kiemelte, hogy az országos - Népszabadság, Nemzeti Sport, Világgazdaság -, valamint nyolc regionális napilap, illetve a gasztromagazinok esetében a racionalizálást nem lehet majd érzékelni, ez pusztán adminisztrációs történet. Mint elmondta, remélik, hogy a működés olcsóbb, gazdaságosabb lesz.

„Fogunk megtakarítani, elsősorban adóban. Leépítések emiatt nem lesznek, az egymás közötti bartereink után jelenleg reklámadót fizetünk, ezután nem fog kelleni, ahogy a belső cégek közötti számlázás után iparűzési adót sem, tehát technikai egyszerűsítés ennek a célja” - foglalta össze Rónai Balázs.

„Éljünk az életünket, az ugyan folyamatos változás, nagy jelentőségű változás nem lesz, nem tervezünk megszűnéseket, összevonásokat, sőt inkább fejlesztéseket tervezünk. Nyáron az Eb és az olimpia alatt megemelt oldalszámmal fognak megjelenni a regionális lapjaink és a Nemzeti Sportban is külön mellékletekkel jelenünk meg. Sosem zárjuk ki a vásárlást, ha látunk számunkra érdekes lehetőséget, akkor előfordulhat” - jelentette ki a Mediaworks Hungary vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×