eur:
393.38
usd:
368.37
bux:
65954.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Frekvenciákat értékesít a médiahatóság

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) április 11-én közzétette a 3400-3800 megahertzes (MHz) frekvenciasávban megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságok hasznosítására vonatkozó árverési dokumentációt; a jelentkezők május 2-án adhatják be ajánlataikat - közölte az NMHH.

A nyertesek a frekvenciákat 2034-ig jogosultak használni.

A közlemény szerint a jelen eljárásban meghirdetett frekvenciasáv alsó felében (3400-3600 MHz) idén június végén járnak le a 15 évre elnyert frekvenciahasználati jogosultságok, míg a felső, 3600-3800 MHz sávrészre piaci igény mutatkozott.

A két sávrész használati jogát együttesen, egy eljárásban értékesíti a hatóság, tekintettel az azonos felhasználási szabályokra és lehetőségekre. A sáv értékesítését az NMHH 2012-2015-ös spektrumgazdálkodási stratégiája tartalmazza.

A frekvenciasáv a nagy adatátvitelt igénylő szélessávú mobilszolgáltatásokra és olyan vezeték nélküli felhordó hálózatok kiépítésére alkalmas, amelyek megteremtik az egyes hozzáférési pontok és a használók rendszerei közötti kapcsolatot, továbbá az állandó helyű hozzáférési hálózatok kiépítését is lehetővé teszi.

A NMHH kiemelte, hogy az árverési kiírásban szereplő feltételek gondoskodnak arról, hogy minden érdeklődő egyenlő eséllyel vehessen részt az árverésen, hogy az eljárás diszkriminációmentes, átlátható és követhető legyen, a megszerzett frekvenciavagyont pedig rövid időn belül hasznosítsák ügyfeleik számára a jogosultak.

A közleményben emlékeztetnek, hogy legutóbb 2014 őszén adta át a hatóság tartós használatba a mobilszolgáltatóknak a 800 MHz-es, 900 MHz-es, 1800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvenciasávokat, hogy a szélessávra alkalmas, addig nem használt frekvenciák értékesítésével gyorsítsa a szélessávú hálózatok kiépítését, a magyar digitális gazdaság fejlesztését, és élénkítse a gazdasági versenyt. A szélessávú szolgáltatások iránti igény azóta is folyamatosan növekszik, így az ezeket lehetővé tevő frekvenciasávok használatba adása a közérdek számára kiemelt jelentőségű.

Címlapról ajánljuk
Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Vezető kutató
Ennyire vegyes a kép Európában a gázai konfliktussal kapcsolatban

Az öreg kontinensnek közben már nem igazán osztanak lapokat, sokkal inkább a térségi szomszédoknak, illetve az Egyesült Államoknak - vélekedett az InfoRádióban Sayfo Omar (Migrációkutató Intézet). Jól látható szerinte, hogy a kormányok elsődleges célja, hogy a konfliktus ne terjedjen át az utcákra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Lefordult a magyar tőzsde

Lefordult a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei teljesítményt illeti, egyelőre az óvatos optimizmus jellemzi a kereskedést, kisebb emelkedést láthatunk a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×