eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Brüsszelhez fordultak a V4-ek agrárkamarái

A visegrádi országok (V4) agrárkamarái az Európai Unióhoz fordultak és azt kérik az agrárbiztostól, hogy összegezzék az orosz embargó mezőgazdaságra gyakorolt hatását - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.

Kifejtette: számításuk szerint európai uniós szinten a mezőgazdaságnak 5 milliárd euró veszteséget okozott az orosz embargó, szerinte összeomlottak az eddig működő a piacok is.

A sertés és a tejágazat különösen érzékeny területté vált, az orosz külpiac megszűnésével Európában dömping áron jelentek meg a ezek a termékek, a termelők önköltségi ár alatt értékesítenek - tette hozzá.

Az M1 műsorában Győrffy Balázs szólt arról is, hogy 2016. január elsejétől egységes szerkezetbe foglalták a gazdálkodási naplót, amelyben a gazdálkodással kapcsolatos minden tevékenységet, adatot fel kell tüntetni, és ezzel jól nyomon követhető rendszer alakult ki.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×