eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

400 millió forintra lehet még pályázni a halászati program keretéből

Mintegy 400 millió forint szabad felhasználású forrásra pályázhatnak az előző uniós költségvetési ciklus Halászati Operatív Programjának (HOP) eddig fel nem használt kerete terhére, akik édesvíz akvakultúrával foglalkoznak Magyarországon - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Kis Miklós Zsolt emlékeztetett: a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakban a HOP-ban Magyarország számára 13,7 milliárd forint állt rendelkezésre, amit Magyarországon le is kötöttek. A szeptember 30-i elszámoláskor derült ki, hogy a szóban forgó összegből 400 millió forintot nem használtak fel.

Most erre a forrásra lehet pályázni november 20-25. között. A pályázat az ágazat technológiai fejlesztését kívánja segíteni, ezért eszközök és gépek beszerzésére lehet pályázni. Az eszközbeszerzés közbeszerzési értékhatár alatti. Cél, hogy megelőzzék a forrásvesztést ezen a területen - mondta az államtitkár.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×