eur:
387.01
usd:
358.71
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Folyamatosan nő a támogatott hitelek iránti igény

A jelentősen visszaeső lakásépítés érdemben kevésbé befolyásolja az állami kamattámogatású hitel iránti érdeklődését, mivel használt lakás esetében is felvehető - mondta az FHB Bank vezérigazgató-helyettese. Tokodi Gábor szerint viszont némi élénkülést hozhat a lakáshitelek várt kisebb bővülése a lakásépítési piacra.

Tavaly augusztus óta folyamatosan nő a támogatott hitelek iránti igény - mondta az InfoRádiónak az FHB Bank vezérigazgató-helyettese, aki hozzátette: bár a hitel új lakás építésére is igényelhető, elsősorban a használtlakás-vásárlásra mutatkozik nagyobb igény.

Tokodi Gábor azonban úgy látja, az új lakásokra vonatkozó hiteligénylés is növekedni fog.

Hozzátette: noha lesz hatása az új lakások építésére a támogatott hitelezésnek, nem valószínű, hogy nagyobb mértékben fellendíti azt, ezt más intézkedések is kell, hogy segítsék.

A bővülés jellemzően a használt lakásokra vonatkozik, és elsősorban a bedőlt ingatlanok kezdtek el mozogni, és ez a folyamat tovább fog gyorsulni, már csak azért is, mert a tavaszi és a nyári hónapok számítanak a lakásvásárlás fő időszakénak - mondta Tokodi Gábor, aki tavalyhoz képest öt százalék körüli növekedést vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 13. 20:34
×
×
×
×