eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A hangnem változása jelentősen javított az ország pénzpiaci megítélésén"

Folytatódhat Magyarország pénzpiaci helyzetének javulása, ha sikeresen zárul kedden Orbán Viktor kormányfő tárgyalása az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval - mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva szerint az elmúlt héten már a retorikai változások is eredményt hoztak.

A múlt heti események megmutatták, hogy ha a magyar kormány kompromisszumkésznek mutatkozik a tárgyalásokon, akkor az jótékonyan hat a forint árfolyamára és az állampapírok hozamára - mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva emlékeztetett: bár nem született olyan megállapodás, ami megváltoztatta volna az eseményeket, de a hangnem változása jelentősen javított az ország pénzpiaci megítélésén.

Ha a dolgok a visszájára fordulnak, akkor könnyen rosszabb lehet a helyzet, de egy olyan tendencia látható, amiben a pénzpiac honorálja a kedvezőbb kijelentéseket - emelte ki.

A keddi Barroso-Orbán-találkozó döntő lehet, meghatározza, hogy mire számíthatunk a jövőben, de az nem várható, hogy érdemi döntések születnek - vélekedett Palócz Éva.

A Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint a davosi világgazdasági fórumon is meg kell ragadni az alkalmat arra, hogy a kormány meggyőzze a fontos szereplőket, a gazdasági racionalitás irányába tesz lépéseket.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×