eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az idén újabb külföldi részvényekkel lehet kereskedni a tőzsdén

Újabb külföldi részvényekkel lehet majd az idén kereskedni a múlt év novemberében létrehozott BÉTa piacon, amelyen jelenleg tíz külföldi részvény forog - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Az elmúlt néhány hétben, a külföldi részvényekben a napi átlagos forgalom 40 millió forint volt, s ez "egyértelműen jelzi, hogy a befektetők érdeklődést mutatnak az új termékek iránt" - olvasható a közleményben, amelyben a BÉT hangsúlyozza, hogy a BÉTa piac a BÉT "meghatározó újítása".

A közlemény ismerteti, hogy 2011. április 29-én a BÉT közgyűlése 2015-ig szóló stratégiát fogadott el. A korábbi tájékoztatás szerint a stratégia alapja a tőzsdeszövetségen belül a közös kereskedési platformra átállás. A stratégiai célok között a kibocsátói kör szélesítése, a tagság bővítése, a hatékony információ-értékesítés és a belföldi befektetői bázis erősítése szerepel.

A BÉT közleménye emlékeztet arra, hogy 2011 júliusában lépett hatályba az a törvény, amely lehetővé teszi szabályozott ingatlanbefektetési társaságok alakítását kötelező tőzsdei bevezetéssel.

Változás a szabályozás alapján az is, hogy 2012. január elsejétől a tartós befektetési számlán már nem csak forintban, hanem külföldi devizában denominált befektetések is elhelyezhetők, így egyebek között a BÉT-en forgó certifikátok és külföldi devizában denominált részvények is.

A BÉT az elmúlt évben is sokat tett a magánbefektetői réteg, a pénzügyi oktatás és a vállalati kultúra erősítéséért - emeli ki a közlemény. Tavaly országszerte közel 50 ingyenes oktatást tartottak többek között egyetemisták és középiskolások részére. Tavaly már másodszor rendezte meg a BÉT azt a programsorozatot is, amelynek során a korai fázisban lévő vállalkozások (start-up) mutathatták be üzleti stratégiájukat, és kereshettek magánbefektetőket, illetve kockázati tőketársaságokat tőkebevonás céljából.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×