eur:
387.88
usd:
359.93
bux:
69165.85
2024. május 9. csütörtök Gergely

Visszahívnak több mint 300 ezer Harley-Davidsont

Visszahívnak 300 ezernél is több Harley Davidson motorkerékpárt a hátsó féklámpa lehetséges meghibásodása miatt.

Az amerikai Harley-Davidson Inc. hétfőn megjelent közleménye szerint a kipufogó rendszer működése során keletkező hő károsíthatja a hátsó féklámpa kapcsoló berendezését, így előfordulhat, hogy a lámpa nem gyullad ki, amikor a jármű vezetője fékez, vagy pedig működésbe lép, amikor a vezető nem is használja a féket.

A cég összesen 308.474 motorkerékpárt rendel vissza szervizre, nagyjából 250 ezret az Egyesült Államokban. A visszahívás a 2009 óta gyártott Touring, CVO Touring és a háromkerekű Trike modelleket érinti.

Szakértők 10-12 millió dollárra becsülik az akció költségét.

A társaság a harmadik negyedévben 183,6 millió dollár nyereséget ért el, az egy évvel korábbi 88,8 millió dollár után. A július-szeptemberi időszakban 61.838 darab Harley Davidsont adtak el, 5,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A bevétel az előző évi 1,09 milliárd dollárról 1,23 milliárdra nőtt.

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×