eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elhunyt Arthur C. Nielsen, a piackutatás doyenje

Elhunyt Arthur C. Nielsen világhírű piackutató, a számítógépes adatfeldolgozás úttörője és a tévéműsorok nézettsége mérésének fejlesztője.

A szakembert életének 92. évében érte a halál az Egyesült Államokban - tájékoztatott pénteken a Nielsen magyarországi ága.

Arthur C. Nielsen Jr. volt az, aki a Nielsent a világ vezető piackutató és tévénézettséget mérő vállalatává fejlesztette. Édesapja 1923-ban alapította a céget, nevét számos újítással tette ismertté. A vállalkozás az ifjabb Nielsen révén emelkedett az élvonalba.

Arthur C. Nielsen 1945-ben lépett be a céghez, 1957-ben került az elnöki posztra. 1948-ben meggyőzte a vállalat vezetőit arról, hogy hozzák létre az első, általános rendeltetésű számítógépet, Univac elnevezéssel. Pályafutása során több mint húsz vállalat igazgatótanácsának tagjaként is dolgozott, három amerikai elnök tanácsadója volt.

Élete során Arthur C. Nielsen Jr. nagyvonalúan támogatott kulturális és oktatási intézményeket, valamint jótékonysági szervezeteket. A halálhírét tudató közlemény szerint életművét és örökségét egyetlen - az édesapjától tanult - mondattal lehet összefoglalni: "Ha van bizonyos dologról érvényes számadatod, akkor már tudsz valamit".

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×