eur:
389.79
usd:
361.94
bux:
68516.61
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Évek óta nem volt annyi használt autó, mint most

Évek óta nem hoztak be annyi használt autót külföldről, mint idén az első félévben - legalábbis ezt mutatják a Központi Statisztikai Hivatal által felmutatott adatok. A Napi Gazdaság munkatársa szerint a második félévben további növekedés várható ezen a piacon, hiszen például a regisztrációs adó kedvező változása júliustól többeknek megmozgathatta a fantáziáját, és a jövő évi illeték és regisztrációs adó változások előrehozott vásárlásokat generálhatnak.

Erősítheti ezt a tendenciát az is, hogy a második félév általában erősebb az első hat hónapnál az autóvásárlások terén, ráadásul az importot a regisztrációs adó terén bekövetkezett idén júliusi enyhülésen túl a közeljövőben várható emelés miatt előre hozott vásárlások is növelhetik.

Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke azt mondta: Magyarországon évek óta, de főleg a válság óta alacsony a jó minőségű használt gépjármű, és hiába a forint árfolyamának hektikus változása, az újszerű kocsira vágyók külföldről kénytelenek válogatni. Hozzátette: teljesen átlagos közép- és kiskategóriás autókat keresnek a vásárlók.

Az év egészében akár 23 ezer darab használt autót is importálhatnak, illetve regisztrálhatnak Magyarországon. Ugyanakkor ezek egy része, talán 2-3 ezer autó olyan, amelyet nem most hoznak be Magyarországra, hanem külföldi rendszámú autók, és az adóamnesztia miatt most regisztrálják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×