eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megjelenhet a negyedik mobilszolgáltató is a piacon

Hamarosan jöhetnek a negyedik generációs szolgáltatások és akár egy újabb, negyedik mobilszolgáltató is megjelenhet a távközlési piacon - erre lehetőséget ad ugyanis a kormány nemrégiben megjelent rendelete. Korábban a nemzeti fejlesztési miniszter azt mondta: a rendelettel, és az ennek alapján várhatóan ősszel megjelenő tenderrel a versenyt kívánják ösztönözni és a beruházásokat élénkíteni.

A kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a 900 MHz-hez tartozó frekvenciatartományok értékesítésekor a jelenleg szabad 10,8 MHz-nyi frekvenciablokkból 5 MHz-re olyan szolgáltató licitálhasson, amely eddig nem volt jelen a hazai mobilpiacon.

Ha erre az összefüggő frekvenciablokkra nem érkezik az állam számára elfogadható ajánlat, akkor az teljes egészében feloszthatóvá válik a három jelenlegi szolgáltató között. Az értékesítés a tervek szerint árverés útján történhet majd. Korábban a kecskeméti Btel jelezte, hogy indulni kíván a tenderen, amennyiben a feltételek elfogadhatóak lesznek számára. A BTel ügyvezetője korábban azt nyilatkozta az Inforádiónak, hogy a magyar piacon is szükség van, a verseny miatt is újabb szolgáltató megjelenésére. Takács Krisztiánt hallják.

A kormányrendelet lehetőséget ad arra is, hogy a 900 és az 1800 MHz-en is alkalmazhatóak lesznek az UMTS, az LTE és a WiMAX mobiladat-átviteli szabványok, amellyel a fogyasztók jobb minőségű úgynevezett újgenerációs, szélessávú mobil szolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek majd.

A nemzeti fejlesztési minisztérium ezzel kapcsolatos közleménye szerint az értékesíteni kívánt frekvenciák és a frekvenciadíj-szabályozás összességében minőségi ugrást jelent nem csupán a szolgáltatók, hanem a fogyasztók szempontjából is, hiszen az a verseny várható fokozódása miatt az árak mérséklődését eredményezi, javul a tartalomszolgáltatás minősége, és nőhet a területi lefedettség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×