eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Schmitt Pál: Magyarország egységes egésznek tekinti Grúziát

Magyarország egységes egésznek tekinti Grúziát; függetlensége, szuverenitása, területi integritása Magyarország számára, ahogy az egész Európai Unió számára fontos - jelentette ki Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában, miután fogadta Miheil Szaakasvili grúz államfőt.

Schmitt Pál azt mondta, Szaakasvili látogatása a két ország jó kapcsolatát és barátságos együttműködését jelképezi. Hangsúlyozta, hogy "rendkívül megnyugtató és fontos az a fejlődés, ami Georgiában lezajlott, és az egész Dél-Kaukázus térségében felértékelődik Georgia szerepe".

(Az MTI az elnöki hivataltól megtudta, a köztársasági elnök azért használja következetesen a Georgia elnevezést, mert a magyar fél tiszteletben tartja, hogy a kaukázusi ország az orosz eredetű Grúzia helyett függetlenségét hangsúlyozva ragaszkodik a Georgia elnevezéshez.)

Schmitt Pál hangsúlyozta: Grúzia meghatározó tranzitországgá vált az Európába irányuló olaj- és gázvezetékek tekintetében, és ebben Magyarország is érdekelt, hozzá kíván járulni a Nabucco és az AGRI gázvezetékek kiépítéséhez.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×