eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Érdemes várni a tankolással, olcsóbb lehet a benzin

Esett a héten a benzin forintban mért jegyzésára, így a következő héten akár egy nagyobb árcsökkenés is elképzelhető a hazai kutakon. A gázolaj esetében is megvan a lehetősége az árak további csökkenésének, azonban a változtatás mértéke itt kisebb lehet - írja a Portfolio.hu.

Bár újabb nagy esés a héten nem bontakozott ki az olaj piacán, annak átlagos árfolyama mégis alacsonyabb a megelőző héten tapasztalt értéknél. A Brent 112 dollár közelében zárta a hetet.

Az olajár mozgását követték a héten a finomított termékek jegyzésárai, melyek közül a benzin dollárban mért átlagára 6,3, a gázolajé pedig 1,7% százalékkal esett. Úgy tűnik, a benzin elkezdi behozni lemaradását, miután az utóbbi hetekben a gázolaj árában jelentősebb esések voltak tapasztalhatók.

A forint árfolyama azonban gyengült a dollárhoz képest, így hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára a héten 5,4 százalékkal, a gázolajé pedig 0,8 százalékkal csökkent.

A Portfolio.hu elemzése szerint az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a jövő héten tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A benzin árában következhet majd jelentősebb mértékű árcsökkenés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×