eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Duplázott a CIG Pannónia Életbiztosító

Az első negyedévben 8,1 milliárd forint díjbevételt ért el a CIG Pannónia Életbiztosító, ez 53 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi, az éves terv pedig 35 milliárd forint - mondta Horváth Béla, az igazgatóság elnöke a biztosító éves rendes közgyűlését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A közgyűlés elfogadta a 2010. évi gazdálkodás adatait: a magyar számviteli szabályok szerint a mérlegfőösszeg 41,2 milliárd forinton állt az év végén, a mérleg szerinti veszteség pedig 4,88 milliárd forint volt tavaly. A nemzetközi (IFRS) számviteli standardok szerint a mérlegfőösszege 38,6 milliárd, az adózás utáni veszteség pedig 6,4 milliárd forint. Mindkét beszámoló szerinti adatok auditáltak.

A közgyűlés három alaptőke emelésről is döntött, az új részvények névértéke 40 forint. A dolgozók 2014. május 31-ig maximum 1 millió darab részvényt kaphatnak. Ezt a biztosító az alaptőkén felüli vagyon terhére bocsátja ki.

A másik két kibocsátás a GEM svájci bejegyzésű amerikai alappal kötött szerződésekkel kapcsolatos. A CIG 3 éven belül kötelezheti a GEM-et, hogy maximum 20 millió euró értékű 40 forintos névértéken kibocsátott részvényt megvásároljon. A vásárlási mennyiség és ár a tőzsdei forgalomhoz, illetve árhoz kötődik.

A GEM ezzel párhuzamosan arra kötelezheti 4 évig a CIG-et, hogy 4 millió darab részvényt kibocsásson, ahol a vételi ár a 938 forintos kibocsátási ár 170 százaléka lesz.

A közgyűlés visszahívta az igazgatóságából Berény Róbertet, a felügyelő bizottságból pedig Tzvetkov Juliánt. A felügyelő bizottság új tagja Asztalos László György lett, aki egyúttal az audit bizottságnak is tagja lett. Ugyan csak a felügyelő bizottság tagja lett Solymár Attila.

Díjazásra az igazgatóságból csak az elnök jogosult, az éves bruttó díja 100 ezer euró. A felügyelő bizottság tagjai és elnöke ülésenként ezer euró díjat kapnak, az elnök ezen felül a biztosító költségén korlátlanul használhat egy legfeljebb bruttó 8 millió forintba kerülő autót.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×