eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Itt tanítják meg ügyesen spórolni!

Spórolásra nevel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) új honlapja, amely a takarékossági világnap alkalmából egyebek mellett közérthető termékismertetőkkel, kérdéssorokkal, pénzügyi szótárral, öngondoskodó kalkulátorral, valamint online pénzügyi fogyasztóvédelmi fórummal bővül.

A PSZÁF a fogyasztóvédelmi bírságokból befolyt pénzt a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztésére is fordítja. Ezt szem előtt tartva készült www.megtakaritasiiskola.hu címen elérhető honlap is, amely közérthető formában mutatja be a megtakarítások előnyeit, a konstrukciók közti különbségeit és az ezekkel kapcsolatos jellemző problémákat.

Az oldalra látogatók részletes tájékoztatást kaphatnak a pénzügyi szolgáltatások sajátosságairól, illetve a terméktípusok jellemzőit is megismerhetik - olvasható a PSZÁF közleményében.

A honlapon aktuális hírek, biztosítási és banki termékismertetők, valamint egy öngondoskodás-kalkulátor található, ez utóbbi a az ideális banki terméktípusok kiválasztásában segít, megismertetve azok előnyeit és kockázatait.

A megtakarítási iskola nemcsak egy honlap, hanem a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete által működtetett, folyamatosan bővülő felület is. Az online fórum és ügyfélszolgálat hathatósabb működése érdekében szakértők hétköznap 24 órán belül válaszolnak a beérkező pénzügyi megkeresésekre, kérdésekre.

A korábbi szakmai anyagok és a pénzügyi termékek részletes bemutatása új alapokon indul útjára Jancsi története címmel. A hétköznapi pénzügyi anekdoták a mindennapi életben tapasztalt pénzügyi problémáinak útvesztőiről mesélnek, és azok lehetséges megoldásaira is választ adnak az olvasónak. A szerkesztők biztosak benne, hogy az egyszerű hétköznapi nyelven megfogalmazott, első kézből kapott esetek és az arra adott válaszok számos problémás eset megoldására lehetnek alkalmasak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×