eur:
389.05
usd:
360.75
bux:
68425.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Visszavonták az AMC vezetőjének megbízását

Visszavonta Pál Józsefnek, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatójának vezetői megbízását július végi hatállyal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az MTI megkeresésére Pál József közölte, hogy a hónap végén távozik posztjáról. Hozzátette: a leváltása szakmai indokok megjelölése nélkül történt.

Pál József azt nem tudta megmondani, hogy ki lesz az utóda. Megjegyezte: úgy tudja, az új vezetőt hamarosan kinevezik a minisztériumban.

Pál József még azt sem tudta pontosan, hol dolgozik majd tovább. "Lehet, hogy az állami, lehet, hogy a magánszektorban, ahonnan kedvezőbb ajánlatot kapok" - mondta.

Az AMC idei költségvetése egymilliárd forint, szemben a tavalyi 1,2 milliárd forinttal.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×