eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Mol újabb gáz-felfedezése Pakisztánban

A Mol újabb földgáz- és kondenzátum felfedezést ért el Pakisztánban, a Tal blokkban ez a negyedik sikeres találata a társaságnak - közölte a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán.

A Maramzai-1 kút termelése napi 1,1 millió köbméter gáz és napi 228 köbméter kondenzátum, a termelési adatok azonban a későbbiekben még jelentősen javulhatnak. A konzorcium további részletes vizsgálatokat végez a készletek mennyiségének és gazdasági potenciáljának felmérése érdekében.

"A kiépített infrastruktúránknak köszönhetően ezt a kutat 2010 nyaráig termelésbe állítjuk gyorsított ütemben" - idézi a közlemény Áldott Zoltánt, a Mol kutatás-termelés ügyvezető igazgatóját.

A Mol közleménye emlékeztet, hogy ebben a blokkban 1999 óta folyik szénhidrogén-kutatás, amelyet az Oil and Gas Development Co. Ltd (OGDCL), a Pakistan Petroleum Limited (PPL), a Pakistan Oilfields Ltd (POL) és a Government Holdings (Pvt.) (GHPL) cégekből, valamint a Molból - mint operátorból - álló konzorcium végez. A Molnak ebben a konzorciumban 10 százalékos részesedése van.

Az első szénhidrogén felfedezést 2002 decemberében ért el a konzorcium, majd 2004-ben egy újabb kutatófúrást mélyítettek le. Ez a fúrás is sikeresnek bizonyult, a Mol a felfedezést 2005 januárjában jelentette be. A Mol a harmadik gáz- és kondenzátum felfedezését a TAL blokkban 2008 márciusában érte el.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×