eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Kovács Árpád: A költségvetés teret ad a feketegazdaságnak

Igen kockázatosnak látja a jövő évi költségvetés tervezetét az Állami Számvevőszék elnöke, aki szerint a kiszámíthatóság hiánya növelheti a korrupciót és a feketegazdaság arányát. Kovács Árpád a közgazdászok vándorgyűlése után nyilatkozott a InfoRádióban.

Magyarországon válságok sora van, a sorozat pedig még nem érté véget - ebben egyetértett a közgazdász vándorgyűlés mintegy hétszáz résztvevője. Az Állami Számvevőszék elnöke ugyanakkor nem tudott egyértelmű választ adni arra: a jövő évi költségvetés kilábalást hoz-e, mert a szakember a büdzsét rendkívül kockázatosnak látja.

Kovács Árpád abban kételkedik, hogy elviseli-e a magyar társadalom és a gazdaság a változásokat. Hozzátette: ha a társadalomban meglenne a bizalom az ország vezetői iránt, talán nagyobb megszorítást is elviselne, így azonban a tervek megvalósítása kétséges.

Az ÁSZ elnöke szerint nem jó, ha egy országban sűrűn változnak bizonyos szabályok és prioritások, ez ugyanis a fekete- és szürkegazdaság, illetve a korrupció melegágya.

Ha az egyik évben például a beruházások magas szintet érnek el, akkor erre felkészül egy építőipari, a beszállítói háttér, akkor ezek jelentős csökkentése nagyon nehéz helyzetbe hozza a vállalkozásokat. A megoldás a stabilitás, kiszámíthatóság lenne - hangsúlyozta Kovács Árpád.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×