eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Menetel az OTP és a Synergon

Miközben az európai és régiós részvénypiacok a pozitív irányban kezdték a napot, a BUX index mostanra tegnapi zárószintje alá süllyedt. ez talán nem is csoda a tegnapi zárás előtti felhúzást látva. A hazai benchmark 0.1%-os mínuszban áll 5.6 milliárd forintos forgalom mellett.

A régiós részvénypiacok többsége enyhe pluszt tud felmutatni a mérsékelten optimista befektetői környezetben, a BUX azonban a nyitáskori pozitív értékeket követően kisebb visszakorrekciót produkált délelőtt fél 10-re.

A nagyok közül az elmúlt napok sztárjának számító OTP tovább menetel felfele, jelenleg 0.9%-os pluszban tartózkodik. Technikailag 5,000 pont környékén lehet megállló, de miután tíz napja rendületlenül tartunk felfele, egy esetleges visszakorrekció esélyei is növekszenek.

A többiek visszafogottabb teljesítményt nyújtanak, a MOL 0.7%-kal, a Richter 1.3%-kal esett vissza, de a Magyar Telekom is csökkent 1%-kal. A telekom és a Richter már jelentett, az OTP a héten teszi közzé majd számait.

A kisebbek közül a sztár ismét a Synergon a mai gyorsjelentés előtt már már második napja mutat limites száguldást az árfolyam. Délelőtt fél 10-kor 12 százalékos a plusz, a forgalom pedig bődületesen nagy, 153 millió forintos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×