eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Az emberek 10 százalékos inflációra számítanak

Kevésbé pesszimisták a magyarok saját és az ország anyagi helyzetét is illetően - derült ki a GfK felméréséből. A piackutató igazgatója azt mondta: a megkérdezettek kedvezőbben ítélik meg a munkahelyük megtartását, de például a hitelfelvételi kedv vagy a megtakarítások iránti hajlandóság nem változott.

Jelenlegi helyzetüket még mindig pesszimistán ítélik meg az emberek, egy- vagy ötéves távlatban azonban már optimisták - mutatott rá az InfoRádióban Kozák Ákos, a GfK Hungária piackutató intézet igazgatója.

Ugyanígy növekedett a vásárlási hajlandóság is - elsősorban a tartós fogyasztási cikkeké -, amely fellendítheti a gazdaságot. Az év első három hónapjában ez még egyáltalán nem volt jellemző az emberekre.

Tízből kilenc ember áremelkedésekre számít, jó részük ráadásul nagyjából 10 százalékra, azaz a makrogazdasági előrejelzésekben meghatározottnál nagyobb inflációra számít.

A megkérdezettek negyede továbbra sem rendelkezik semmilyen megtakarítással, ugyanakkor egyre többen - már minden második ember - gondolják azt, hogy a mostani időszak alkalmas az ingatlanvásárlásra. A lakáseladást azonban jelenleg csak minden 10. ember tartja szerencsésnek.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×