eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Romlott élelmiszer, hibás áru - bárki belefuthat

Az emberek kétharmada vásárolt már Magyarországon hibás vagy romlott terméket úgy, hogy az áru címkéje nem utalt erre utalt. Nem csoda, hogy egyre többen tartják megbízhatatlannak azokat az üzleteket, ahol nincs, vagy személytelen a kapcsolat az eladó és a vevő között. Sokaknak a termék címkéje sem jelent biztonságot.

Az emberek 25 százaléka nem bízik a termékek címkéjén szereplő információkban - derül ki a GKI Gazdaságkutató felméréséből. Munkácsy Anna, a kutatás vezetője az InfoRádióban elmondta: az emberek 70 százaléka tekinti hitelesnek a feltüntetett adatokat, és mindössze 5 százalék tartja teljesen megbízhatónak azokat.

Nem csoda, hogy az emberek sokkal jobban bíznak a kisboltokban vagy a piacokban, ahol első kézből kaphatnak információkat a kereskedőktől, mint a személytelen hipermarketekben. A kutatás szerint a kisboltokban megvásárolt élelmiszerek minőségét tartja a legmegbízhatóbbnak a lakosság 86 százaléka.

Bizonyára többen jártak már úgy, hogy a hipermarketekben kiporciózott és szavatossági idővel is ellátott termék romlott volt. Ez főleg a hűtést igénylő élelmiszerekkel fordult elő, húsokkal vagy sajtokkal.

Az édességeket vagy például a bébiételeket már megbízhatóbbnak tartják az emberek, függetlenül attól, hogy hol veszik azokat.

Hibás áruval a jobb jövedelmi helyzetűek ritkábban találkoznak, valószínűleg azért, mert lehetőségeiknek köszönhetően jobb minőségű termékeket vesznek.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×