eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Késve fizet a Malév

Csak két részletben tudja kifizetni a dolgozóit a Malév. Németh Krisztina, a társaság szóvivője elmondta: ma 50 ezer forintot utalnak át minden dolgozó számlájára. A LESZ emiatt a Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordul.

A fennmaradó bér kifizetésére a február 10-i közgyűlést követően kerül sor. A szóvivő a késlekedést a világgazdasági válság miatt kialakult nehéz gazdasági helyzettel magyarázta.

Az alkalmazottak beleegyezése nélkül a munkáltató csak jogtalanul módosíthatja a bérek kifizetésének napját - mondta az InfoRádiónak Iványi Judit munkajogász.

Hozzátette, ha a Malév dolgozói nem egyeztek bele, hogy a cég két részeltben fizesse ki havi bérüket, a késedelmi kamatok mellett a késésből származó esetleges káruk megtérítését is követelhetik.

A késedelmes fizetés miatt Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordul a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. Csorba Attila, a szakszervezet elnöke szerint nem csak jogilag, etikailag is kifogásolható a légitársaság eljárása.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×