eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Eladták a Budapesti Szabadkikötőt

Az Erdért-Multicont konzorcium veheti meg a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. 99 százaléknyi részvénycsomagját.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő igazgatósága három érvényes ajánlat közül választotta ki a nyertest, amely öt milliárd forintos árat kínált.

Az ÁPV Rt. a harmadik privatizációs pályázaton hozta meg a döntést. Az előző, februárban lezárult eredménytelen pályázaton három milliárd forint volt a legmagasabb ajánlat.

A 355 millió forint jegyzett és 477 millió forint saját tőkéjű Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. rendelkezik a Csepeli Szabadkikötő 75 évre szóló üzemeltetési jogával, valamint 75 évre haszonélvezeti joga van a földterületekre, az azon álló felépítményekre és infrastruktúrára.

A társasághoz 45 hektárnyi kikötői vízfelület és 38 hektárnyi fejleszthető ingatlanterület tartozik, de ezek az infrastruktúrával együtt tartós állami tulajdonban maradnak.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×