eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség felvételén Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára integet a páncélvonata ajtajában, amint a szerelvény útnak indul Phenjanból 2023. szeptember 10-én. Az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata szerint Kim Dzsong Un a napokban hivatalos látogatást tesz Oroszországban.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Olyan luxusautója van az észak-koreai diktátornak, amilyen nem lehetne neki

Kim Dzsong Un egy új Maybachra cserélte le az autóját, holott az effajta luxusjárművek Észak-Koreaba exportálását tiltja az ENSZ

A SBS dél-koreai tévé híradása szerint az észak-koreai vezető egy Mercedes-Benz Maybach S650-sel érkezett a minap az anyák nemzeti kongresszusára, amelyet Phenjanban rendeztek - írja az autoszektor.hu.

A hivatalos nemzetközi szankciók szerint ilyen autókat 2006 óta nem importálhatna Észak-Koreába.

Kim Dzsong Un a szeptemberi oroszországi látogatása alkalmával még egy másik Mercedest használt, amelyet vonaton szállítottak Vlagyivosztokba.

Az apja, Kim Dzsong Il 2010-ben, egy évvel halála előtt, hárommillió dollár értékben rendelt Mercedes-Benz és Audi gépkocsikat, amelyek Kínából érkeztek Észak-Koreába. Kim Dzsong Un is örökölte a Mercedesek iránti apai rajongást, mert általában Maybachokkal és Gelendwagenekkal utazik. 2018 őszén azonban a Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel folytatandó phenjani tárgyalásaira egy Rolls-Royce Phantom luxusszedánnal érkezett, demonstratívan dacolva vendége előtt az amerikai szankciós politikával.

Észak-Korea kommunista ura azonban olykor meglepi a váligot. 2018 nyarán például egy katonai alakulatnál tett látogatásán készült róla egy kép, amelyen egy régi, sötétzöld Lada Priora hátsó ülésén látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×