eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Pixabay

Ekkora hó van - térképek síelőknek, közlekedőknek

Az előző néhány télen kissé elszokhattunk tőle, de a december eleje szokatlanul havasan kezdődött a Kárpát-medencében és a kontinens északabbi részein is.

Szinte a teljes Skandináv-félszigetet és a Kelet-európai-síkságot vastag, többnyire 20 centimétert meghaladó hótakaró borítja, de az Alpoktól és Kárpátoktól északra is szépen alakulnak a hóadatok - írta közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az alpesi és a Kárpátokban lévő sípályákon bőven van sportolásra alkalmas hó.

Magyarországon vasárnap reggel nagyjából az ország harmadát borította legalább 1 centiméteres hóréteg, erre jön rá a reggel 7 órát követően lehullott hó, amelynek mennyiségéről még nincs hivatalos eredménye a meteorológiai szolgálatnak.

(Jelmagyarázat: F - folt, L - lepel)

A reggeli, délelőtti órákban a főváros tágabb térségében és az Északi-középhegységben jellemzően néhány centi friss hó esett, de a +1 fok környéki hőmérséklet miatt ez el is olvad.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×